İŞ GÜVENLİĞİ’NİN ABC’si

Tüm çalışma grupları, kendi gündelik işlerine ait tehlikelerin, alınması gereken önlemlerin ve karşılaşılabilecek risklerin değerlendirmesini kendi faaliyetlerine özel olarak yapmak zorundadırlar. Buna ek olarak aşağıdaki günün konusu genel emniyet açısından bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi olarak değerlendirilmelidir.
Eğer bir işin standart dışı veya güvensiz olarak yapıldığını farkederseniz İşi Durdurun, işe ait problemli noktaları ve işe devam etmeden önce nelerin yapılması gerektiğini tartışın.
Sahadaki Herkes:  Güvenli Olmayan Çalışmayı Dudurmakla Sorumludur !!!
Günün konusu/ İŞ GÜVENLİĞİ’NİN ABC’si
İş Güvenliği sadece kurallara uymaktan ibaret değildir. Bu hem iş esnasında, hem iş dışında Tavır, Davranış biçimi ve iş Güvenliği üzerindeki kontrol  bütününden meydana gelmektedir. 
Tavır – sizin zihni idrakınız, yani sizin olaylara yaklaşımınız demektir. Davranış biçimi – sizin belirli durumlara  karşı  olan hareket ve tepkilerinizdir. Kontrol – iş yerinde güvenli şekilde çalışabilmek - çevreyi koruma yontemidir. Tavır, Davranış biçimi ve Kontrol iş randımanını ve güvenliği arttırır.
Tavır
Emniyet konusuna gelince, tavır onun tümünü oluşturmaz, fakat onunla çok yakın bir ilişkisi vardır. Olumlu tavır, çalışma esnasında devamlı dikkatli ve konsantre olma, emniyetli çalışma kuralları ve ilkelerine bağlı kalma, ciddiye almama ve tecrübeye güvenerek kuralları ihmal etmekten kaçınmak demektir.
Davranış Biçimi
İş yerinde kazaların önlenmesi için sizin hareketleriniz son derece önemlidir. Emniyet ilkeleri ve kurallarını uygulama, acele etmeden çalışma, Kişisel Korunma Ekipmanını kullanma, yaptığınız iş hakkında soru sorma, ve bütün bunlar güvenli davranış biçimleri içine girmektedir. 
Kontrol

 Siz tehlikeli koşulları tespit ederek onları yok etmek veya azaltmak üzere gerekli tedbirleri uygulama sorumluluğunu taşımaktasınız.  Bütün günlük işlerinizi dikkatli şekilde planlamalısınız ve her işi bu planlara uygun şekilde gerçekleştirmelisiniz. İş yerinizi temiz ve düzenli şekilde tutmalısınız. Herhangi arızalı donatım, havalandırma veya sizin sorumluluğunuz altında olmayan potansiyel tehlikeleri tespit ettiğinizde kendi süpervizörünüze haber vermelisiniz. Herhangi tehlikeli koşullar tespit edildiğinde, diğer işçilerin de bu tehlikelerden kendilerini, malzemeleri, ekipmanı ve başkalarını koruma amacıyla önleyici tedbir uygulamaları için  haberlendirilmelidirler.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar