İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DİSİPLİN ve ÖDÜLLENDİRME PROSEDÜRÜ









DİSİPLİN ve ÖDÜLLENDİRME PROSEDÜRÜ


Hazırlayan                                                                                                                          Onaylayan
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı                                                                              Proje Müdürü





Doküman Numarası    :    Sayfa   :           1  /  11


                                        


   İÇİNDEKİLER                                                                                                            
5.                 ÖDÜLLENDİRME                                                                                                               6



1.         Amaç

                   Bu prosedür, Alt Yüklenicilerinin kanunlara, sözleşmelere, Sağlık ve Güvenlik Uygulama gerekliliklerine uymayan davranış, uygulama ve/veya işlemleri gerçekleştirdiğine dair kesin bir belirleme olduğu durumda, söz konusu Alt Yükleniciye (taşeron) ve işyerimizin bünyesinde çalışanlara uygulanacak ceza ve ödüllerin uygulama şartlarını içerir. 

2.           Kapsam

Bu prosedür Proje sonuna kadar, Proje dahilinde tüm Alt Yüklenicileri ve işçilerimizi kapsamak üzere yürürlükte kalacaktır.

3.           KISALTMALAR VE TANIMLAR

3.1.                      Kısaltmalar

İSG             : İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre

3.2.                      tanımlar

Alt Sözleşme: Yüklenici ve Alt Yüklenici arasında gerçekleştirilmiş olan sözleşmeyi ve bu sözleşme üzerinde Yüklenici ve Alt Yüklenici tarafından karşılıklı olarak ve usülüne uygun bir biçimde gerçekleştirilecek olan değişikliği ve yine bu sözleşmeye yapılmış ve yapılacak olan ek sözleşme ve protokolleri ifade edecektir.
Alt Yüklenici: Alt Yüklenicilik Sözleşmesi ile belirlenmiş olan Alt Yükleniciyi, Alt Yüklenicinin çalışanlarını, Alt Yüklenicinin her kademedeki kendine ait alt yüklenicilerinin çalışanlarını ve bunların yetkili temsilcilerini ifade eder.
Sağlık ve güvenlik Uygulama Gereklilikleri: Bir aktivitenin gerçekleştirilmesi sırasında maddi hasarla, çevresel hasarla, yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek bir kazaya sebebiyet vermesi muhtemel bir davranış veya durumun ortadan kaldırılması için alınması gereken her türlü önlem.
Sağlık ve güvenlik Uygulama / Davranış / İşlem : Alt Sözleşmede belirtilen çevre, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına ve Türkiye’de uygulanmakta olan kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun olmayan; sonucunda yaralanma,uzuv kaybı, ölüm veya maddi hasar gibi istenmeyen olayların yaşanma riski bulunan uygulama veya davranışlar. 
İSG Bölümü: ................... İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bünyesinde görev yapan iş sağlığı, güvenliği ve çevre Bölümü.
Proje: Uygulama Sözleşmesi’nde daha ayrıntılı bir biçimde açıklanmış olduğu üzere, yapılan işin geliştirilmesi ile ilgili tasarım, finansman, inşaat işlerini ve belirli hizmetlerin sağlanmasını ifade eder.
Yüklenici: ...................
Proje sorumlusu: Yüklenici firma yetkilisi



4.           UYGULAMA

4.1.                      Cezaya KONU Sağlık ve güvenliğe AYKIRI BİR UYGULAMAYI TANIMLAMAK

Bu prosedürün işleme konulabilmesi için öncelikle söz konusu uygulamanın veya davranışın veya işlemin emniyetsiz olduğu yönünde kesin bir belirleme olmalıdır. Davranış, işlem veya uygulamanın emniyetsiz, yakın tehlike ve çevreye zarar unsuru kanaatine sahip olunduğu bir durumda, ivedilikle fotoğraflar çekilmeli ve Alt Yüklenicinin işi mevcut biçimde durdurularak işçi çalıştırılması engellenecektir.

4.2.                      Sağlık ve güvenliğe AYKIRI UYGULAMAYA daİr kanıtlar

Alt Yüklenicinin veya işçilerimizin, iş bu prosedür kapsamında bir cezayı gerektirecek emniyetsiz bir uygulama/davranış/işlem gerçekleştirdiğinin İSG yetkililerince tespit edilmesi halinde, söz konusu uygulama/davranış/işlemin gerçekleşmesi sırasında olaya şahit olan kişilerin olaya ilişkin görgü ve bilgileri tutanağa bağlanır veya fotoğraf çekimi ile olaya ilişkin bulgular tesbit edilir ve Alt Yüklenici veya işçilerimiz ile ilgili gerekli ve sağlıklı bilgiler toplanır. Sağlık ve güvenliğe aykırı davranış/uygulama/işlemleri, hemen İSG yetkililerince, konu değerlendirip Ek 1’de verilen Disiplin Formu’nu doldurarak uygunsuzluğu kayıt altına alacaktır.   

4.3.                                   CEZAİ UYGULAMA

Yüklenicinin veya işçilerimizin Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Amiri tarafından Doldurulup ve imzalanan Disiplin Formu, ilgili Alt Yüklenici firmaya veya işçimiz personel birimine bir üst yazı ile gönderilir. Bu sayede söz konusu Alt Yüklenici firma ve personel birimimiz, konu hakkında bilgilendirilir.
Her ay sonunda, Alt Yüklenicinin veya işçilerimizin İSG tedbirlerine ve talimatlarına aykırı uygulama/davranış/işlemlerine ilişkin olarak tutulan tüm kayıtlar, İSG bölümü tarafından Yüklenicinin şantiyedeki Ofisine gönderilir. Tutulan kayıtlar doğrultusunda, ilgili Alt Yüklenici firmanın hak edişlerinden, personelimizin ise ücretinden işbu prosedürün 2 numaralı ekinde yer alan “Ceza Cetveli” uyarınca belirlenecek ve ilgili aya ilişkin toplam ceza tutarı kesilir.   
Öte taraftan İSG Yetkilisi, emniyetsiz çalışmalarından ötürü kendisine yönelik uyarıları dikkate almayan ve yöneltilen uyarı sayısı 1 ay içinde 3’ü bulan Alt Yüklenici çalışanının şantiye sahasında çalışmasına son verilmesi ve iş akdi feshi için şantiye proje yetkilisi adına yazılı bildirimde bulunulacaktır.
Ana firmayı kontrol eden firmanın, iş sağlığı ve güvenliği yönünden taşeron veya işçilerimize ait tespit ettiği noksanlık ve cezalardan taşeron firma/işçilerimiz sorumlu olup, hak edişlerinden de aynı miktarda tahsil edilir.  

CEZAYA KONU UYGULAMANIN DEVAM ETMESİ HALİNDE CEZALAR KATLANIR.
 
Uygulanacak para cezaları “Ceza Cetveli”nde listelenmektedir. (Bkz. Ek-2)

4.4.                                   İTİRAZ hakkı

5.      ÖDÜLLENDİRME

5.1.                      ödüllendirmeye KONU Sağlık ve güvenliğe TABİ BİR UYGULAMAYI TANIMLAMAK

Bu prosedürün işleme konulabilmesi için öncelikle söz konusu uygulamanın veya davranışın veya işlemin emniyetli ve örnek teşkil edici olduğu yönünde kesin bir belirleme olmalıdır. Davranış, işlem veya uygulamanın emniyetli, yakın tehlike ve çevreye zarar unsuru içermediği kanaatine sahip olunduğu bir durumda, anılan işçi veya Alt Yüklenicinin isim ve unvanının yetkililer tarafından tespit edilerek o ayın ödül programına dâhil edilmek üzere proje sorumlusuna yazılı olarak bildirilir.
ÖDÜL: Personelin uyacakları iş sağlığı ile diğer tüm kurallar ile kendilerinden beklenen performans ve verimlilik davranışlarına uymaları ve başarılarının değerlendirilmesi sonucunda teşekkür, takdir, ayın personeli seçilme, nakdi yada ayni hediyelerle, altınla ödüllendirme , taltif edilmelerini,   İfade eder.
SORUMLULUKLAR: Bu Talimatlara karşı, işyerlerimizde iş akdine dayalı olarak çalışanların tümü sorumlu olup, uygulanmasından İSG.birimi,İnsan Kaynakları, Şantiye şefi ve Proje yetkilisi sorumludur.

NAKDİ VEYA ANYİ HEDİYELERLE ÖDÜLLENDİRME :         Tüm departman yetkilileri taltife değer tespit ettiği her konu ve kişiyi, özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği ile İşveren-işçi sözleşmesine uygun davranmalarını, İşyeri ve  eklentilerinde, toplu taşıma araçları kurallarına uymalarını, mesleğinde sürekli daha iyisini yapma azmini taşıyıp bunun için çaba sarf
 etmelerini, görevini hep daha iyi ifa etmeye çalışmalarını gözlemlediği yada tespit ettiği kişileri belli bir periyoda bağlı olmaksızın ödüllendirilmesi için gerekçeli olarak İnsan Kaynakları’na teklif eder ve Proje yetkilisi onayı ve takdiri nispetinde ödüllendirilir, herhangi bir belge düzenlenmez.










EK-1 DİSİPLİN formu


olay  tarihi :
 

saati :
 

 



EK-2    CEZA CETVELİ

UYGUNSUZLUK                                CEZA    
1-KORUYUCU MALZEME KULLANIMI:     100 TL/KİŞİ 
q  Sahada uygun iş elbiseleri giyilmiyor veya yıpranmış durumda
q  Sahada uygun iş ayakkabısı kullanılmıyor veya yıpranmış durumda
q  İşaretçi yeleği kullanılmıyor.
q  Oksijenle kesme, kaynak ve taşlama işlerinde göz koruyucu uygun maske veya gözlük kullanılmıyor
q  İnşaat sahalarında baret kullanılmıyor
q  İki metreyi geçen yükseklikle paraşüt tipi emniyet kemeri ve can halatı kullanılmıyor
q  El koruması için iş eldiveni kullanılmıyor.
q  Göz koruması için gözlük kullanılmıyor.
q  Gerekli hallerde, solunum koruması için, toz, gaz vb.  maskesi kullanılmıyor.
q  85 dB’yi geçen gürültülü çalışmalarda uygun tipte kulak koruyucusu kullanılmıyor.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/KİŞİ

3- ÇALIŞMA ŞEKLİ                                       100 TL/KİŞİ
q  Çalışanlara işbaşı eğitimleri verilmiyor.
q  Çalışanlar tehlikeli yerlerde emniyet tedbiri almadan çalışıyorlar.
q  Kullanılan, kullanılacak malzeme veya Cihazlar tehlikeli yerlere, veya tehlikeli şekilde konulmuş.
q  Patlayıcı, yanıcı maddelerin bulunduğu yerlerde Sigara içiliyor, ateş, kıvılcım çıkartan alet kullanılıyor.
q  Kimyasal maddeler kendi ambalajı dışında muhafaza edilmesi.
q  Kimyasal malzemelerin (yanıcı-yakıcı) açıkta bırakılması
q  Vinç çalışma sahasına izinsiz girilmesi.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/KİŞİ

5-ÇALIŞMA İZNİ                                                   100 TL/KİŞİ                                          
q  Çalışma izni olmadan kapalı alanda, oksijenle kesme ve kaynakla, elektrikle, yüksekte çalışma yapılıyor, kazı yapılıyor.
q  Sorumlular böyle bir çalışma izninin gereklerini bilmiyor.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/KİŞİ







6-İNŞAAT YÖNTEMLERİ                              100 TL/KİŞİ                                                                             
q  Gerekli hallerde, kullanılan özel inşaat yöntemlerine ilişkin prosedürler yazılı olarak tanımlanmamış.
q  Uygulanacak inşaat yöntemleri mevcut fakat yetkililerce sahada işin sırası ve kontrolu yapılmamakta.
q  İşçilerin, uygulanan inşaat yöntemlerine ilişkin yeterli bilgi ve deneyimleri yok.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/KİŞİ


8-İNŞAAT MAKİNA ve EKİPMANLARI     300 TL/ARAÇ 
q  İş makinası ve ekipmanların teknik kontrolleri yapılmamış (vinç, kompresör vb.)
q  İş makinası ve ekipmanların periyodik bakımları yapılmıyor ve/veya bakım kayıtları eksik.
q  İş makinası, ekipman kullanan şöför, operatör, kaynakçı vb. personelin geçerli sertifikaları yok.
q  Makina ve ekipman kullanım amacı dışında kullanılıyor.(işçi taşınması vb. )
q  İş makinası, kamyon gibi ekipmanlarının sesli ve ışıklı uyarı sistemleri çalışmıyor.
q  Tekrarı halinde: 600 TL/ARAÇ

10-OKSİ- AS.KAYNAK VE KESİM İŞLERİ  :100 TL/Chz
q  Kullanılmayan gaz tüpleri yere yatık vaziyette depolanmış
q  Gaz tüpleri BOŞ-DOLU diye tanımlanmamış
q  Gaz tüpleri dik durumda birbirine bağlı olarak emniyete alınmamış
q  Gaz silindirleri kullanılırken yere paralel yatırılmış
q  Kullanılmayan gaz tüplerinin uç başlıklarındaki kapakları takılmamış
q  Oksi-asetilen takım hortumları birbirine bantla bağlanmamış tüp manometre saat camları kırık veya ibreleri çalışmıyor
q  Gaz tüplerinin çıkışlarına ve şaloma girişine alev tutucu olmaması
q  Gaz hortumları kelepçe ile bağlanmamış
q  Kaynak ve kesim işlerinde çevre emniyeti ve yangına karşı tedbir alınmamış.
q  Kullanılmayan dolu gaz tüpleri güneş ışınlarından koruma için sundurma altına konulmamış.
q  Oksijen kaynağı yapan personelin geçerli kaynakçı sertifikası yok.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/CİHAZ







13-ELEKTRİK SİSTEMİ                                      100 TL
q  Geçici elektrik sisteminde kullanılan uzatma kabloları askıya veya kenara alınmamış
q  Uygun olmayan topraksız fiş, priz kullanılıyor
q  Elektrik kabloları ve bağlantıları uygun şekilde izole edilmemiş
q  Elektrik panoları kapakları kilitli değil
q  Elektrik kabloları fişsiz kullanılıyor.
q  Elektrik güç panolarının üzerinde uyarı işaretleri yok.
q  Çevre saç pano, vinç ve rayları topraklaması yok veya yetersiz
q  Elektrikçinin sertifikası yok.
q  Tekrarı halinde: 200 TL

15-YANGIN SÖNDÜRME ALETLERİ               100 TL
q  İşyerinde yeterli sayıda yangın söndürme aleti yok
q  Olası yangına karşı yanlış tipte yangın söndürme cihazları bulundurulmakta.
q  Söndürücüler sahanın uygun yerlerine yerleştirilmemiş
q  Söndürücülerin bakım etiketi okunmuyor, hasarlı, kayıp veya kontrol süresi sona ermiş
q  Söndürücülerin kullanım talimatını personel bilmiyor.
q  Söndürücülere acil durumda ulaşmak çok zor.
q  Tehlikeli ve katı atık madde bidonları yok.
q  Hurda ve stok sahaları belirtilmemiş.
q  Yangın eğitimi ve tatbikatı yapılmamış.
q  Sahada stoklanan yangın ve patlama riski oluşturan malzemeler işaretlenmemiş.
q  Tekrarı halinde: 100 TL


18-BARİYERLER                                                  150 TL
q  İşyerindeki tehlikeli alanlarda bariyerler ve ikaz işaretleri kullanılmamış
q  Yasak bölgeler ve sınırlı giriş bölgeleri işaretlenmemiş.
q  Hurda malzemenin depolandığı alan çevresine bariyerler konulmamış
q  İSG birimi tarafından yapılan korkuluk ve bariyerler kullanılmaz duruma getirilmiş
q  Tekrarı halinde: 300 TL




















19-PERİYODİK SAĞLIK KONTROLLERİ 100TL/KİŞİ
q  Sahada çalışanların ağır ve tehlikeli işlerde çalışabileceğine dair raporu yok.
q  Çalışma alanına yakın bir yerde ilkyardım dolabı yok
q  İlk yardım dolabında olması gereken tıbbi malzeme ve gereçler eksik.
q  İlk yardım dolabının içinde ilgili tüzüğe göre olması gerekenlerin bir listesi mevcut değil.
q  Çalışanların periyodik sağlık kontrolleri yapılmıyor, veya eksik.
q  Çalışanların periyodik sağlık kontrolleriyle ilgili kayıtlar tutulmuyor veya eksik.
q  İşyerinde ilk yardım ve sağlık ekibi oluşturulmamış
q  İşyerinde işyeri hekimi mevcut değil 50TL/İŞÇİ
q  Yemekhanede çalışanların üç a...................  bir portör muayeneleri yapılmıyor.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/KİŞİ

21—GENEL İŞ GÜVENLİĞİ                       100TL/KİŞİ
q  Kaza kayıtları yok veya eksik
q  Kazalar aynı gün içinde haber verilmiyor
q  Kaza raporları hazırlanmıyor
q  Eğitim kayıtları yok veya eksik
q  İSG eğitimleri hazırlanan bir eğitim programı yok veya bu program takip edilmiyor.
q  İSG.Uzmanı ve İSG Teknik elemanı yok 50TL/İŞÇİ


UYGUNSUZLUK                                         CEZA     
2-MERDİVENLER                                                        100 TL
q  Uygun özellikte ve uzunlukta merdiven kullanılmıyor.
q  Merdivenin basamakları kırık, ekli ve basamak aralıkları farklı açıklıkta.
q  Merdiven yukarı kısmından bağlanarak emniyete alınmamış
q  Gerekli olan yerlerde merdiven kullanılmayıp bunun yerine bidon, kova, boya kutuları üzerinden çalışılıyor.
q  İSG birimi tarafından yapılan korkuluklar kullanılmaz duruma getirilmiş
q  Merdivenlerin kenar kısımları korkulukla kapatılmamış.
q  Merdiven ayakları sağlam bir noktaya  bağlanarak sabitlenmemiş.
q  Tekrarı halinde: 200 TL

4-İSKELELER                                                              500 TL
q  2 metreyi geçen yerlerde paraşüt tipi emniyet kemeri can halatı kullanılmıyor.
q  İskele ve çalışma platformlarında korkuluk yok.
q  İskelelerde korkuluk yerine ip veya tel halat kullanılıyor.
q  İskele üzerinde çalışma yapılırken alt kısımda çalışma yapılması
q  İskele üzerinde tek kalasla veya çatlamış kalasla çalışılması.
q  İnşaat çukurları ve kazı alanlarının üzerine kurulan köprü bağlantılarının sabitlenmemiş, kenar korkulukları yapılmamış
q  Çalışanlar iskelelere tırmanarak çıkıyorlar. İskeleye içinden yukarı çıkmak için ayrıca merdiven yapılmamış.
q  İskele üzerine günlük kullanılacak malzemeden fazlası düzensiz konulmuş.
q  İskele ayakları sağlam zemine oturtulmamış ve ayaklar altına uygun kalınlıkta TAKOZ konulmamış.
q  İskele elemanları birbirine çapraz olarak kelepçelerle bağlanmamış ve ayrıca duvara da tellerle bağlanarak iskelenin sallanması önlenmemiş.
q  İskele kurma işi firmanın el kitabına göre ve yetki verilmiş, deneyimli EHİL kişilere yaptırılmamış.
q  Metal iskelelerin topraklanması yapılmamış.
q  Tekerlekli iskele üzerinde işçi çalışırken itilip çekme işlemi yapılıyor.
q  Tekerlekli iskele ayakları kilitlenmemiş veya takozlanmamış.
q  Tekerlekli iskele üzerindeki çalışma platformunda korkuluk yok.
q  İskele kontrol formu düzenlenmiyor.
q  Tekrarı halinde: 1000 TL


7-ELEKTRİK KAYNAĞI                                    200 TL
q  Kaynakçı personelin geçerli kaynakçı sertifikası yok.
q  Kaynak işlemi yapılan yerin yakınında yangın söndürücü yok
q  Kaynakçı el maskesi, eldiven, iş elbisesi kullanmamakta.
q  Kaynak kablosu ekli ve pensesi yıpranmış
q  Sabit olan tipteki kaynak makinası topraklanmamış
q  Kaynak makinası yıpranmış veya bakımsız vaziyette
q  Kaynak kablolarının makineden çıktığı yerdeki lastik izoleleri yıpranmış
q  Tekrarı halinde: 400 TL/KİŞİ-CİHAZ

9-EL ALETLERİ                                      100 TL/CİHAZ
q  El aletler kullanılamaz durumda veya bakımsız
q  El aletleri usulüne uygun şekilde kullanılmıyor.
q  El aletleri uygun şekilde depolanmamış
q  Elektrikli el aletlerinin siperlikleri yok
q  Elektrikli el aletleri yanlış veya tehlikeli kullanılıyor.
q  Tekrarı halinde: 200 TL/CİHAZ


11-ÇALIŞMA ORTAMI                                       100 TL
q  Yağlı kaygan zemine karşı tedbir alınmamış.
q  Yemekhane ve soyunma yerleri hijyenik değil
q  Yatma  ve yıkanma yerleri hijyenik değil
q  Çalışma ortamında atıklar gelişigüzel atılmakta-tertip düzen yok.
q  Çalışma alanında uygun ve yeterli ışıklandırma yok.
q  Çalışma ortamında uygun havalandırma yok.
q  Çalışma ortamında toz, duman veya gaz hissediliyor gazölçerle ölçüm yapılmamış.
q  Tekrarı halinde: 200 TL
  12-BASINÇLI KAPLAR, KOMPRESÖRLER      250TL
q  Kompresörün emniyet valfleri, tahrik üniteleri ve basınç göstergeleri kontrol edilmemiş ve bakım kartları tutulmamış, yıllık basınç testleri yapılmamış.
q  Kompresör hortum kelepçelerinden hava kaçağı var.
q  Kırıcı delici tabancaları bakımsız, yağ kaçırıyor.
q  Tekrarı halinde: 500 TL


14-DERİN KAZILAR                                           500 TL
q  Toprak kaymasını engellemek için ( kademe, şev, iksa vb.) yeterli tedbirler alınmamış
q  Kazı yapılan alana ulaşım yeterli değil ( rampa, merdiven vb. sağlanmamış )
q  Kazı çevresine bariyer, korkuluk yapılmamış, ikaz levhaları eksik.
q  İş makinaları ve araçlar iş sonunda geceleyin kazı kenarına yakın bırakılıyor.
q  Kazıda çıkan hafriyat toprağı, kazı kenarından en az 1m uzağa yığılarak çıkan hafriyatın taşınması yaptırılmıyor
q  Tekrarı halinde: 1000 TL

16-İŞ GÜVENLİĞİ UYARI VE İŞARETLERİ 150 TL
q  Gerekli uyarı ve işaret levhaları kullanılmıyor.
q  İş güvenliği uyarı ve işaret levhaları yıpranmış ve okunmuyor.
q  Acil Durum toplanma yerleri belirlenmemiş, tatbikat yapılmamış. 
q  İş güvenliği uyarı levhaları ve işaretleri çalışanların görebileceği, uygun yerlere yerleştirilmemiş.
q  Şehiriçi ve trafiğe açık çalışma alanlarında, uygun trafik işaret ve levhaları, ışıklandırma vb. uyarı tedbirleri alınmamış veya yeterli değil.
q  Tekrarı halinde: 300 TL

17-KALDIRMA EKİPMANLARI                       100 TL
q  Kaldırma işlemine başlamadan önce, telsiz veya işaretçi bulundurulması vb. güvenlik önlemleri yetersiz.
q  İşaretçi ve sapancı belirlenip yazılı olarak isg birimine bildirilmemiş.
q  Hasarlı bez sapan, sapan halatı, zincir, emniyet mandalsız kanca kullanılıyor.
q  Asılı yükler, sallantıya karşı uçlarına ip bağlanarak emniyete alınmamış
q  Vinç operatörüne yol göstermek için işaretçi personel veya telsiz sağlanmamış
q  Kaldırılan malzemenin ağırlığı vincin güvenli yük kapasitesini aşıyor
q  Malzeme yetersiz dolaşık sapanlama sistemiyle kaldırılıyor
q  Kaldırma makinelerinin yük testi ve periyodik kontrolleri yapılmamış
q  İndirme planı hazırlanmamış.
q  Tekrarı halinde: 200/ TL












20-DİĞER                                                         200 TL
q  Denetim Raporlarındaki Eksiklikleri Gidermeme
q  İSG Kurul Toplantılarına Katılmama
q  Denetimlerde Özlük Dosyalarının ve diğer evrakların eksik olması
q  Saha içerisinde yaka kartı olmayan işçi çalıştırma
q  Kendi ve başkalarının sağlık ve güvenliğini tehlikeye sokacak ihmal, kasıt, şakalaşma gibi hareketlerde bulunma
q  İşin gerektirdiği ekipmanları tam ve yerinde kullanmama
q  Yapılacak işin gerekli kıldığı tedbirler ile iş güvenliği birimi tarafından sözlü veya yazılı tebliğ edilen tedbirlere uymama,
q  Saha içinde ve çevresinde iş sağlığı ve güvenliği ile çevre konusunda belirtilen kurallara uymama, eksiklikleri gidermeme
q  Çevreye ihmal, kasıt vb. hareketler ile zarar verme
q  İSG.yönetmelik,talimat,prosedür,tutanak,belge,formları ve diğer evrakları vermeme veya geciktirmek.
q  Hafriyat kamyonlarına aşırı yük yüklenmesi
q  Hafriyat kamyonlarına yolcu almak.
q  Şantiye içi ve şantiye sahası dışında belirlenen hız sınırlarını aşmak.




 18 Yaşından Küçük İşçi Çalıştırma    1000TL/KİŞİ
Sigortasız İşçi Çalıştırma                    1000 TL/KİŞİ
Ehliyetsiz kişilerin makine kullanımı   500 TL/KİŞİ


Yorumlar

Popüler Yayınlar